כניסה
למנויות
צרו קשר

מלפפונים כבושים במלח

מלפפונים כבושים פריכים וטעימים, עשירים בפרה ביוטיקה טבעית שתורמת למיקרוביום שלנו - מערכת חיידקי המעיים שלנו שנרצה לטפח ולהעשיר בחיידקים בריאים.

בוודאי שאלת את עצמך למה מלפפונים במלח עדיפים על מלפפונים בחומץ?
מבחינה בריאותית, כאשר משתמשים בחומץ לא נוצרת החומצה הלקטית הבריאה שמתקבלת בכבישה בצנצנת, ולא מקבלים את הפרה ביוטיקה האיכותית שמתקבלת בכבישה במלח. זאת מכיוון שהחיידקים הלקטיים לא יכולים לפעול בסביבה החומצית איתה מתחילים את ההחמצה.

מה ההבדל ממלפפונים במלח שאקנה בסופר?
מוצרי חמוצים תעשייתיים עוברים תהליך פיסטור לפני שהם מגיעים למדף, ובתהליך נהרגים כל החיידקים המועילים שאחראים לתסיסה. נישאר עם שפע נתרן ונוותר על היתרונות ותכלס כשנראה כמה פשוט לכבוש מלפפונים וכמה טעים זה יוצא נתאהב (זה לפני המחמאות שנקבל ממי שיטעם ויתלהב)

מוכנה להתחיל להכין?
קודם כל כדאי מלפפונים שהם כמה שיותר טריים, אני מזמינה משגיא דרך @fushki.kitchen ונהנית ממלפפונים שנקטפו באותו יום. כשפחות בא לי להכין אני קונה ממנה את המלפפונים כבושים המושלמים שלה. 

מה צריך כדי להכין?
צנצנת מעוקרת (אני מכניסה למיקרוגל עם מים חמים ל 5 דקות)
מלפפונים טריים, הקטנים מעולים להחמצה.
3-4 שיני שום טריות חתוכות.
חופן שמיר טרי.
פלפל ירוק חריף.
אפשר גם מעט סלרי (כך סבתא שלי היתה מכינה ומסבירה שהסלרי הופך אותם למבריקים יותר)
מים שנכין מראש עם מלח, אני שמה על כל כוס מים רותחים - כפית של מלח הימלאיה, מערבבת היטב ומניחה שיתקררו לפני שמצנצנת.

אופן ההכנה:
נשטוף היטב את המלפפונים, נכניס לצנצנת כשהם צמודים אחד לשני עם השיני שום בין לבין, הפלפל והשמיר.
מעל הכל נוסיף שמיר ולסיום את המי מלח שהתקררו ונוודא שהכל מכוסה היטב, נסגור ו... זהו!

עכשיו רק צריך סבלנות, מלפפונים קטנים יהיו מוכנים תוך כשבוע - שבועיים. ככל שהמלפפונים קטנים יותר כך הם יהיו מוכנים מהר יותר.

כשהמלפפונים מוכנים נעביר למקרר ונשלב בהנאה בארוחות.

איך נתייחס?
החלק האהוב עליי זה לרשום חופשי בגדר ההגיון, זהו. תהני.

ספרי לי אם גם את אוהבת להכין מלפפונים כבושים או אם עשיתי לך חשק להכין ????

להאמין. לפעול. להגשים.